sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Viikko 1: Treenit ja painonpudotus

Ensimmäinen harjoitusviikko uudella ohjelmalla on nyt aloitettu. Ekan harjoitusohjelman, josta kerroin täällä kahlasin läpi ihan hyvillä fiiliksillä. Tarkoitus oli käydä juoksemassa 10km viimeisellä viikolla, mutta se jäi tekemättä huonon sään vuoksi.
Pyhätunturi

Tämä uusi harjoitusohjelma tähtää puoli maratoonille. Harjoitusohjelma löytyy Kunto Plussan sivuilta. Sivuilta löytyy useampi eri harjoitusohjelma, eri tasoisille juoksijoille.

Pitkän harkinnan jälkeen, itse valitsin harjoitusohjelman, mikä on ihan vasta-alkajille. Ajattelin, että tässä on niin kauan aikaa itse tapahtumaan, missä tarkoitus juosta, aloittelen rauhassa, etten väsähdä kesken matkaa. Voi olla, että siinä vaiheessa, kun päätän, kumpaan maratooniin osallistun (Rovaniemi vai Tallinna) vaihdan ohjelmaan, minkä mukaan olen joskus aikoinani juossut. Tämä ohjelma on laadittu minulle juoksukoulussa eikä löydy netistä, mutta on 9 viikon pituinen.

Mutta tämän viikon harjoitukset näyttävät siis tältä:

Ma  juoksu/kävely 36 min, 4.3km
Ti  Lepopäivä
Ke Hiihto perinteisellä tyylillä, 1h 25 min , 11.7 km
To Jooga Flow 45min, Juoksu/kävely 24 min, 3,0 km
Pe Lepopäivä
La Hiihto perinteisellä tyylillä, 1h 23 min, 11. 0 km
Su juoksu kevyttä 20 min  2.8 km, syvärentoutus 45 min

YHT: 5 h 38 min

Juoksut on harjoitusohjelman mukaiset ja hiihto on ekstraa.

Painonpudotuksessa on niin ikään ensimmäinen viikko takana ja tulos on -2.7 kg  :D
Vähähiilarinen ruokavalio on aina tehonnut mulla kiitettävästi painonpudotukseen, joten ens viikko jatketaan samoilla syömisillä.


Leppoisaa sunnuntai-illan jatkoja kaikille
-Lapinnoita-

2 kommenttia:

  1. Onnea hienosta pudotuksesta! Ja tsemppiä treeneihin. Minä olen liian mukavuudenhaluinen, enkä suostu juoksemaan välihuousuissa :D Odotan siis kevättä. Ja puolimarantonin olen nyt jättänyt haaveista. Isovarpaan kipeytyminen kertoi omaa kieltään siitä, ettei nivelet kestä, vaikka kunto olisikin puolimaratoniin riittänyt varmasti jo viime syksynä. Harmi. Mutta juoksemista en tosiaankaan lopeta. Juoksen vain lyhyempiä matkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hienosti kyllä lähti eka viikolla, eikä toka viikonkaan tulos oo hullumpi, mutta siitä lisää huomenna ;)
      Mä just viime lenkillä , kun pakkasta oli -18 astetta, ajattelin, että mulle passaa nimenomaan nää talvijuoksut ku ei oo liian kuuma ja ilma on raikasta hengittää :D
      Ikävä kuulla, että sulla nivelet ei kestä pitkää matkaa, mutta pääasia että voit juosta lyhiytä matkoja ja nauttia niistä.
      Tilasin muuten yks päivä kirjan nimeltä "meditatiivinen juokseminen" liittyen tähän "henkisen hvyinvoinnin " löytämiseen saa nähdä löytyykö sen avulla aivan uusia ulottuvuuksia juoksemiseen;)

      Poista

Kiitos kun pyörähdit blogissani, kommentit piristävät aina päivääni ;)
Tervetuloa uudestaan !

-Lapinnoita-