tiistai 16. joulukuuta 2014

"Aisti kehon eri tuntemukset"

Kuva: täältä
Mindfulnessin myötä, olen viime aikoina ahminut tietoa henkisestä hyvinvoinnista. Kaikki vapaa-ajat olen kahlaillut läpi eri tekstejä ja sivustoja, joten blogiin kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle.
Olen ottanut selvää Joogasta, mikä on jostain kumman syystä alkanut kiehtomaan minua entistä enemmän. Vanhat ajatukseni joogan hihhulimaisuudesta on muuttunut myötämieliseksi ja avarakatseisemmin katselen tätä asiaa.

Törmäsin noin kolme viikkoa sitten Yoogaia- sivustoonYoogaia on Suomessa kehitetty nettipalvelu, jonka valikoimassa on jooga-, pilates-, syvävenyttely- ja kahvakuulatunteja. Parasta sivustolla mielestäni on kuitenkin se, että voin katsoa livetunnit muinakin aikoina, mikäli en pääse osallistumaan niihin esitysaikoina.

Kuva: täältä
Olen hurahtanut tähän sivustoon tyystin :D Iltaisin saatuani lapset nukkumaan ja talon hiljaiseksi, levitän joogamaton lattialle, laitan kynttilöitä palamaan ympärille ja lähden mukaan joogailemaan. Erityisesti pidän Yin joogasta. 

Yin-jooga edustaa staattisempaa joogatyyliä, jossa lihaksien sijaan venytetään sidekudoksia ja ligamentteja.
Pitkäkestoiset asennot, joissa viivytään useita minuutteja (saattaa alkuun tuntua nautinnollisen sijaan tuskastuttavan pitkältä), edistävät sidekudosalueitten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Sidekudosta on kehossamme joka puolella, erityisen paljon sitä on lantion ja alaselän alueella.

Yin-joogalla on myös hermostoa rauhoittava vaikutus. Yin -joogassa antaudutaan rauhalliseen, tasapainottavaan harjoitukseen, jossa on mahdollista tutustua itseensä yhä uudestaan ja kenties löytää kehostaan ja mielestään uusia ulottuvuuksia.

Joogailun jälkeen, en kertakaikkiaan ole halunnut enää aukasta televisiota saatikka tietokonetta. Viime viikko meni niin etten aukaissut arkena televisiota ollenkaan :D On ollut ihanaa olla tässä juuri nyt aistien kehon eri tuntemukset.

Luulen, että tarvitsen tällaista rauhoittumista juuri nyt, pimeänä kaamosaikana, saadakseni kerättyä voimia arjen pyörittämiseen varsinkin näin joulukiireiden aikaan.


Namaste
Lapinnoita

2 kommenttia:

  1. Minä meinasin joskus osallistua kansalaisopiston medijooga -kurssille, mutta sitä pidettiin niin huonoon kellonaikaan, etten voinut sinne ilmoittautua. En olisi saanut lapsille hoitajaa. Kotona joogaaminen on yksi vaihtoehto, mutta taannoin sitä yritettyäni sain heti kimppuuni uteliaan koiran ärsyttämishaluisen kissan, ja into loppui siihen. Tein sen muutenkin väärin, koska yritin oppia joogaliikkeitä kirjasta. Se tappaa inspiraation, kun yrittää tihrustaa kuvia ja lukea pikkutekstejä samalla, kun vääntelee itseään asennosta toiseen ja yrittää hengittää oikein. Mutta jos jooga tekee minulle yhtä hyvää kuin sinulle, sitä on yritettävä uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi WW testamaan Yoogaia sivustoa, yllätyt varmasti positiivisesti :D Mäkin opin jo eka kerran jälkeen, jotta koirat on suljettava joogan ajaksi portin taakse. Vanhin koira käpertyi kainaalooni ihan kuvainnollisesti loppurentoutuksen aikana kun makasin selälläni ketarat ja kädet ojossa :D (en kyllä raaskinut häntä siitä poiskaan ajaa)
      Yin joogassa ei ole vaikeita asentoja joten kokeileppa sitä, ja tuu kertoon kuinka sun kävi ;)

      Poista

Kiitos kun pyörähdit blogissani, kommentit piristävät aina päivääni ;)
Tervetuloa uudestaan !

-Lapinnoita-