lauantai 1. marraskuuta 2014

Hyvinvointi- haaste ja viikko I harjoitus 3

Muutamia viikkoja sitten törmäsin täällä blogimaailmassa Minna Immosen Oman elämän inventaario- haasteeseen. Haaste vaikutti upealta ja mielenkiintoiselta, mutta myös haasteelliselta. Ensimmäiseen haasteeseen en uskaltanut lähteä mukaan, mutta jäin odottelemaan seuraavaa kurssia. Nyt kuuden viikon haaste on jälleen alkamassa  ja mä ilmoittauduin mukaan!

Hyvinvointihaasteesta kerrotaan sivuilla näin:

Nyt on aika laittaa villasukat jalkaan, istahtaa pehmeälle karvamatolle teekupposen kera ja syventyä hetkeksi pohtimaan sitä, mistä Sinun ainutlaatuinen elämäsi tällä hetkellä koostuu. Mitkä palaset ovat paikoillaan juuri nyt, mikä saa sinut hymyilemään? Yhtälailla mielen taulullesi on tärkeää esittää kysymys, mitkä asiat arjessasi saavat sinut kurtistamaan kulmiasi ja kaipaavat kaikessa rosoisuudessaan hieno- tai ehkä vähän rajumpaakin säätöä. Entäs tulevaisuus..mitä asioita sinä sinun tulevaisuudeltasi haluat ja millaisia toimia unelmiesi saavuttaminen vaatii?

Oman elämäni inventaario -haasteessa pääset kuuden viikon aikana esittämään nämä ja monta muuta elämääsi avaavaa kysymystä itsellesi. Tässä haasteessa et täytä mieltäsi teoriatiedolla, vaan löydät vastaukset sisältäsi. Tulet itsenäisesti pohtien ja kirjoittaen käymään läpi elämäsi eri osa-alueet (fyysinen hyvinvointi; ihmissuhteet: työ, ura ja talous; henkinen hyvinvointi ja suhde itseen) avainkysymysten avulla. Haasteen aikana kirkastat itsellesi kunkin osa-alueen kristallit ja kuoppakivet ja pohdit, mitkä ovat toiveesi ja unelmasi jatkolle. Haasteen viimeisellä viikolla kokoat havaintosi yhteen ja teet tärkeitä ja voimaannuttavia päätöksiä ja suunnitelmia tulevaisuutesi suhteen. Mikäli kirjoittaminen ei ole sinulle mieluisaa, voit tehdä haasteen pohtimalla asioita mielessäsi tai käymällä kysymykset läpi yhdessä ystäviesi tai puolisosi kanssa.


Kuva: Intersport 2014
Olen aivan innoissani lähdössä mukaan haasteeseen! Tiedän, että haasteen aikana joudun pohdiskelemaan minulle vaikeitakin asioita, mutta nyt tuntuu siltä, että olen valmis siihen ja odotankin, että kurssin myötä saan itselleni lisää itsevarmuutta toteuttaa asioita, mistä itse pidän ja  mitä juuri itse haluan.

Minä, niin kuin varmasti moni muukin äiti, laitan aina toisten tarpeet  (jopa koirien ;D) omien tarpeitteni edelle. Nyt haluaisin oppia pitämään omia tarpeitani yhtä tärkeinä kuin muiden. Haluaisin oppi arvostamaan itseäni, kuuntelemaan omia tarpeitani ja toiveitani. Ja pikkuhiljaa myös toteuttaa niitä.
Hyvivointi-haaste alkaa 10.11. Mikäli kiinnostuit haasteesta, pääset ilmoittautumaan mukaan täältä.

Mutta syvällisistä pohdiskeluista takaisin arkeen. Tämän viikon kolmas juoksuharjoitus meni tänään kohtalaisesti. Jotenkin oli hieman veto pois juoksusta ja taisin alussa juosta liian lujaa :/  Onneksi tämänkertainen juoksu kesti vain 30 minuuttia. Ensi viikon harjoitteluja joudun hieman aikaistamaan tulevan reissun vuoksi, joten taidan tehdä maanantain harjoituksen jo huomenna, mutta siitä lisää sitten myöhemmin.Nyt lähden syömään ja viettämään laatuaikaa lapsosten kanssa.

Rauhallista Pyhäin päivää kaikille,


-Lapinnoita-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun pyörähdit blogissani, kommentit piristävät aina päivääni ;)
Tervetuloa uudestaan !

-Lapinnoita-